Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівщини просять колег з ВР не надавати особливий статус Донецькій і Луганській областям

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 26 січня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до Верховної ради України щодо недоцільності внесення змін до Конституції України про особливий статус Донецької та Луганської областей. "За" таке звернення проголосували 50 депутатів, повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Депутати зазначають, що Соборність України перебуває під загрозою, адже російські окупанти, які здійснили анексію Криму, розпочали війну на Донбасі, хочуть легалізувати свої загарбницькі дії і змусити міжнародну спільноту визнати так звані "лнр" та "днр" цілком підконтрольними Кремлю.

У зверненні вказано, що узаконення дій терористів може відбутися шляхом прийняття ВРУ змін до Конституції, які передбачають особливий порядок місцевого самоврядування на окремих територіях Луганської та Донецької областей.

Депутати зазначають, що такі зміни легалізують владу терористичних формувань.

Також у депутатів викликає застереження право Президента зупиняти повноваження голови громади, складу ради громади, районної, обласної ради, яке може застосовуватись на невизначений строк і необмежену кількість разів. Також занепокоєння викликає інститут "тимчасового державного уповноваженого". Повноваження префекта зупинятиме дію актів органів місцевого самоврядування.

Депутати закликають нардепів не брати участь у знищенні України як єдиної держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ