Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Надзвичайні події

Шахтарі "Степової" отримають компенсацію з обласного бюджету

Сьогодні, 7 березня, під час засідання сесії Львівської обласної ради голова Львівської ОДА Олег Синютка поінформував депутатів про стан постраждалих шахтарів на шахті "Степова". Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Зокрема, як зазначив Олег Синютка, в момент трагедії на шахті перебувало 34 людини. З них 3 людей у зоні безпосереднього спалаху.

Він наголосив, що загалом загинули 8 шахтарів, а ще 23 людини перебувають в опіковому відділенні.

"Маю надію, що ті постраждалі, які мають найлегші травми, завтра будуть виписані. Стан їх був такий, що лікарі не відправляли їх у інші спеціалізовані заклади в Києві чи за кордоном. Однак, вчора прибула лікар із київського центру, щоб оглянути їх додатково", - повідомив Синютка.

Він зазначив, що паралельно із рішенням уряду про виплату 500 тис. грн компенсації сім`ям загиблих шахтарів прийнято рішення виплатити по 75 тис. грн постраждалим.

Окрім того, вже 160 тис. грн сім'ям загиблих виплатили за рахунок страхування нещасних випадків.

Також голова Львівської ОДА запропонував сьогодні на сесії прийняти рішення про одноразову компенсацію з обласного бюджету.

Для сімей 8 загиблих планують виплатити по 100 тис. грн. Також планують виплати компенсації постраждалим у сумі 60 тис. грн для 9 шахтарів із важкими травмами. А також по 40 тис. грн та 20 тис. грн виплатять тим, хто має легші травми.

"Є ще 6 чоловік тих, які зверталися у Червоноградську лікарню і які не зверталися взагалі. По цих 6 людях також прийматимемо рішення, але зрозуміло, що компенсація не буде більшою, ніж за легкий ступінь поранення - 20 тис. грн", - сказав Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ