Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львівщини заборонили переносити зупинки приміських маршрутів у Львові

Сьогодні, 26 січня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати затвердили звіт робочої групи з вивчення ситуації у сфері автоперевезень у Львівській області. Звіт (за підсумками п'яти засідань робочої групи) зачитав заступник голови обласної ради Володимир Гірняк. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Таке рішення підтримало 73 депутати.

За словами Володимира Гірняка, це рішення є половинчастим, хоча Львівська обласна рада фактично заборонила змінювати місця зупинок приміських маршруток. При цім, слід мати на увазі, що це рішення має рекомендаційний характер для Львівської ОДА як організатора перевезень на приміських та міжміських внутрішньо обласних автобусних маршрутах загального користування. 

Отож, депутати вирішили зберегти теперішні кінцеві пункти відправлення у Львові для автобусів приміських внутрішньо обласних маршрутів загального користування, які сполучають обласний центр з населеними пунктами, розташованими в безпосередній близькості (до 10 км) від Львова.

Більше того, зазначено, що при оголошенні конкурсів на внутрішньо обласні приміські та міжміські автобусні маршрути загального користування слід передбачати їхнє відправлення у Львові з таких атестованих автостанцій та автовокзалів, погоджених місць зупинок:

для маршрутів Бібрського напрямку – АС-5 (вул.Луганська, 2);

для маршрутів Яворівського напрямку – АС-4 (вул.Т.Шевченка, 10);

для маршрутів Золочівського та Перемишлянського напрямків – вул.Личаківська, 162-182;

для маршрутів Жовківського, Буського та Радехівського напрямків – АВ-«Північний» (вул.Б.Хмельницького, 225);

для маршрутів Городоцького, Мостиського напрямків – АВ-«Двірцевий» (пл. Двірцева, 1);

для маршрутів Самбірського, Старосамбірського, Турківського напрямків –  АВ-«Двірцевий» (пл. Двірцева, 1);

для маршрутів, що курсують до міст-курортів Трускавець, Моршин, Східниця, Шкло, Немирів – АВ-«Двірцевий» (пл. Двірцева, 1);

для маршрутів Миколаївського, Стрийського, Сколівського напрямків – АВ-«Двірцевий» (пл. Двірцева, 1);

для маршрутів Пустомитівського напрямку – приміський залізничний вокзал (вул.Городоцька, 112).

Також, відповідно до звіту, Львівська ОДА спільно із постійною комісією з питань паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв’язку із залученням експертів у галузі автомобільних пасажирських перевезень, органів місцевого самоврядування всіх районів області, перевізників у термін до 1 травня 2016 року має розробити та винести на затвердження Львівською обласною радою Концепцію розвитку пасажирських перевезень автомобільним транспортом загального користування у Львівській області на 2016 – 2020 роки.

Депутати рекомендували Львівській обласній державній адміністрації як організаторові перевезень на приміських та міжміських внутрішньо обласних автобусних маршрутах загального користування увести до складу обласного конкурсного комітету з розгляду конкурсних пропозицій та прийняття рішення про визначення переможця конкурсу на автобусному маршруті загального користування представника Львівської обласної асоціації перевізників автомобільного транспорту (ЛОАПАТ).

Також до 15 лютого 2016 року треба оголосити конкурс на приміські та міжміські внутрішньо обласні маршрути загального користування, на яких закінчився термін дії договорів.

Окрім того, депутати пропонують внести зміни в договори про організацію перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, паспорти, розклади руху автобусів та схеми маршрутів, передбачивши їх відправлення за напрямками з автостанцій, автовокзалів, погоджених місць зупинок у Львові.

Депутати рекомендували Львівській міській раді та міському голові Львова Андрію Садовому передбачити розвиток мережі нових повноцінних автостанцій.

Додамо, що під стінами Львівської обласної ради зібралися з пікетом перевізники з вимогою не переносити зупинки. Вони припаркували свої автобуси саме біля будівлі Львівської ОДА та ради. Протести перевізників з вимогою не переносити кінцеві зупинки на околицю Львова тривають уже кілька місяців.  
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ