Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада отримала Регламент

Сьогодні, 26 січня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутат затвердили Регламент Львівської обласної ради. "За" проголосувало 72 депутати, про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

За словами голови профільної комісії з питань законності Львівскої обласної ради Романа Кізими, над Регламентом суттєво попрацювали депутати, і цей документ вже не має нічого спільного з проектом Регламенту, який подав на розгляд голова рали Олександр Ганущин.

"Через правки, внесені на комісії, від попереднього проекту Регламенту практично нічого не залишилося. Загалом на 95% цей Регламент кращий, ніж попередні", - сказав він.

В регламенті передбачено, що для ініціювання дострокового припинення повноважень голови ради та заступників необхідно 1/3 голосів депутатів. 

Профільна комісія повинна напрацювати ще низку змін до Регламенту. Зокрема, комісія повинна внести зміну в регламент і положення про типову комісію: заступники та секретарі ради повинні обиратися на комісіях. 

Також комісія повинна зобов`язати депутатів при виконанні повноважень носити знаки, які б ідентифікували його як депутата.

Окрім того, комісія має напрацювати заборону куріння в стінах ради та покарання порушників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ