Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада не стала вимагати в Порошенка звільнити політв'язнів

Сьогодні, 26 січня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутатам забракло голосів, щоб звернутися до Верховної Ради України та Президента України щодо припинення політичних репресій та звільнення політв’язнів. "За" таке рішення проголосувало лише 30 депутатів.

Депутатам запропонували проголосувати за звернення у іншій редакції, аніж пропонувалося на минулому сесійному засіданні.

Зокрема, в цьому зверненні не йшлося про негайне звільнення Геннадія Корбана з-під варти. Однак, у зверненні залишили вимогу звільнити генпрокурора Віктора Шокіна.

Голова комісії законності Роман Кізима від фракції "Самопоміч" заявив, що звернення розглядали на комісії та внесли певні правки. Він звернувся до депутатів з проханням підтримати звернення.

Після цього за дорученням голови Львівської ОДА Олега Синютки виступив його заступник Ростислав Замлинський. Він попросив депутатів обережно використовувати слова "репресії", адже "у Львівській області ситуація виглядає інакше". 

"Підтримка такого звернення не зовсім демонструватиме єдність Львівської облради та Львівської ОДА", - сказав Замлинський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ