Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Депутати Львова виділили приміщення для "Кримського дому"

Сьогодні, 24 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати надали громадській організації “Кримськотатарський культурний центр “Кримський дім у Львові“ в оренду нежитлові приміщення на вул. А. Тесленка, 4. "За" таке рішення проголосувало 45 депутатів. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Згідно з рішенням, депутати надали громадській організації Кримськотатарський культурний центр Кримський дім у Львові для статутної діяльності на 1 рік нежитлові приміщення на вул. А. Тесленка, 4 загальною площею 519,9 кв. м, у тому числі: 1-го поверху площею 160,0 кв. м.; 2-го поверху площею 359,9 кв. м.

Громадська організація Кримськотатарський культурний центр Кримський дім у Львові має підписати з громадською організацією Країна вільних людей меморандум про співпрацю та спільне використання наданих приміщень.

Під час обговорення депутати висловили стурбованість тим, що переселенці досі не розмовляють українською мовою. Депутати вважають це неповагою до громади Львова.

Як зазначив депутат Іван Гринда, зважаючи на повзучу русифікацію Львова, варто вжити заходів, щоб "потім не боятися, як французи, зайти в ресторан".

"Свободівець" Адріан Гутник також пропонував чітко визначити в рішенні, що до приміщення не повинно бути добудови сакральних споруд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ