Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За два дні Великодніх свят Шевченківський гай відвідало близько 14 тисяч людей

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/6
На Великдень та в Поливаний понеділок Шевченківський гай у Львові відвідало близько 14 тисяч людей. Про це повідомив директор Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького Михайло Закопець.

«Гучних святкувань не було. Відвідувачі водили традиційні гаївки, знайомилися з давніми традиціями. А вчора, в Поливаний понеділок, дітлахи також трішки пообливалися.

Впродовж цих днів Гай, окрім львів’ян, відвідали мешканці з багатьох куточків України, зокрема з тимчасово окупованих територій. Були військові з сім’ями, родини загиблих захисників», – розповів Михайло Закопець.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий наголосив на важливості збереження українських традицій. 

«Вже третій рік Львів не гуде Великоднем. Але гаївки, поливання та обмін різними традиціями залишається у Шевченківському Гаю. Наші діти мають не забувати і продовжувати наші українські традиції. Культура нації, яку ніколи не зможе знищити ворог. Дякую! Христос Воскрес!», – написав Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook.

Великдень у Шевченківському гаю: гаївки, забави та народні традиції

Нагадаємо, понад 10 тис. людей відвідало Шевченківський гай на Великдень. Це найбільша кількість відвідувачів, яку фіксували у музеї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ