Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львова заборонили купувати громадський транспорт без кондиціонерів

Сьогодні, 19 вересня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію про заборону закупівлі громадського транспорту для Львова без кондиціонерів. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Як повідомив Інформаційний портал депутатів, начальник управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Юрій Лукашевський розповів, що петиція була зареєстрована 25 червня 2019 року на порталі e-dem.in.ua – Єдина система місцевих петицій. Автором її є Андрій  Маринюк. 25 липня 2019 року дана петиція набрала необхідних 500 голосів на підтримку.

Автор петиції пропонує, зокрема, з метою збереження здоров’я пасажирів та забезпечення їх комфорту заборонити закупівлю нових транспортних засобів для міста Львова, якщо в них відсутня встановлена заводська система кондиціонування та опалення.

Відповідною ухвалою ЛМР доручила департаменту житлового господарства та інфраструктури до наступного пленарного засідання підготувати дорожню карту щодо вирішення питань, порушених електронною петицією.

Депутат Львівської міської ради, член комісії інженерного господарства Роман Іванців зазначив: «Підтримка цієї електронної петиції означає підтримку позиції людей, які мають їздити у комфорті. Тепер головне завдання виконавчих органів – фахово розробити дорожню карту на її реалізацію – скільки це буде коштувати і як це втілити у життя».

Загалом на сесії міської ради розглянула 8 електронних петицій. Після нетривалого розгляду питань, які порушені в петиціях, сесія підтримала дві петиції. Не отримали підтримки у сесійній залі 6 петицій. Відтак питання, про які йшлось у підтриманих сесією петиціях, буде ретельно вивчено відповідними виконавчими органами, які розроблять дорожні карти щодо їх вирішення.

Підтримали депутати ухвали:

  • Про розгляд електронної петиції «Безготівковий розрахунок в громадському транспорті».
  • Про розгляд електронної петиції «Заборонити закупівлю громадського транспорту для Львова без кондиціонерів».

Не підтримала сесія таких петицій:

  • Про розгляд електронної петиції «Електронний квиток».
  • Про розгляд електронної петиції «Ліквідувати парковку біля Гранд- Готелю».
  • Про розгляд електронної петиції «Зберегти будинок Терлецького, що на вул. Сахарова, 52, побудований в 1907 році».
  • Про розгляд електронної петиції «Петиція щодо будівництва сучасного інноваційного офісного центру на місці існуючої старої забудови по вул. Сахарова, 52».
  • Про розгляд електронної петиції «За збереження паркового комплексу ім. Івана Павла ІІ на Сихові».
  • Про розгляд електронної петиції «Відкриття крематорію».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ