Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

Депутати Львова звільнили історичний музей від плати за землю

Сьогодні, 11 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати звільнили від сплати орендної плати за користування земельною ділянкою на вул. М. Лисенка, 23-а комунального закладу «Львівський історичний музей» у 2018 році. «За» проголосувало 51 депутат, передає кореспондент Гал-інфо.

Як сказано у пояснювальній записці, до Львівської міської ради надійшло звернення комунального закладу «Львівський історичний музей» від сплати орендної плати за користування земельною ділянкою на вул. Лисенка, 23-а.

Земельна ділянка на вул. Лисенка, 23-а площею 0,1889 га на основі договору від 30.01.2007 передана в оренду Львівському історичному музею для обслуговування будівлі Музею визвольних змагань України.

У даній будівлі розміщено експозицію найвизначніших подій в історії України. Зокрема це бойовий шлях легіону Українських Січових Стрільців, події національно-визвольної революції (1917 – 1921) в Наддніпрянській Україні та Галичині (УНР, Гетьманат Скоропадського, ЗУНР), Західна Україна у складі Польщі (1929 – 1939), та в період сталінського режиму (1939 – 1941).

В Музеї експонуються прапори військових формувань та парамілітарних організацій, зброя, військові мундири, мистецькі баталістичні твори, музичні інструменти, театральні костюми артистів українських театрів, скульптурні портрети Симона Петлюри, Дмитра Вітовського, Євгена Коновальця, предмети побуту.

У 2015 році орендар отримав витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки на вул. Лисенка, 23-а. На основі даного витягу 01.09.2015 до договору оренди земельної ділянки були внесені зміни в частині розміру орендної плати за землю.

Згідно з договором оренди річна сума орендної плати становить 57 962,64 грн. При внесенні змін до договору оренди відповідно до нової нормативної грошової оцінки, сума орендної плати може бути змінена.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ