Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Маріупольської міської ради переймають досвід Львова

Ближче познайомитись з життям міста та перспективами його розвитку змогли члени делегації депутатів Маріупольської міської ради, які вкотре відвідали Львів, - інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Як розповів голова комісії інженерного господарства, транспорту і зв’язку ЛМР Іван Гринда, це вже третій візит маріупольської делегації за останніх півроку. Більш тісна  співпраця між містами  почалась після трагічних подій у Маріуполі в січні цього року. Тоді Львівська міська рада надала по 500 тисяч гривень допомоги Краматорську та Маріуполю.  

«Перший раз наші маріупольські колеги приїздили до Львова з певною пересторогою. Але тепер нас поєднують дружні міцні стосунки і ми кожен раз з великою приємністю зустрічаємось. Їх цікавить все – розвиток міста, можливість отримання грантів, впровадження новітніх технологій.  Тому ми охоче ділимось досвідом і я переконаний, що такі візити конче необхідні, позаяк допомагають знаходити спільні точки дотику та об’єднують нас на рівні  людських стосунків», - сказав Іван Гринда.  

Маріупольці під час візиту зустрілись із заступником начальника управління охорони здоров»я ЛМР Натілією Літвінською та обговорити проблеми запровадження страхової медицини, розвиток сімейної та паліативної медицини. Начальник управління транспорту і зв’язку ЛМР Віктор Щир розповів колегам про удосконалення транспортної системи Львова, велосипедні доріжки, закупівлю нових тролейбусів в «Електрону» та першого в Україні  електробуса. А про основні напрямки залучення грантів та реалізацію міжнародних програм розказав директор КУ «Інститут міста» Олександр Кобзарєв.

Зі слів Олександра Павлюкова, депутата Маріупольської міської ради, у їхньому місті, зважаючи на військові дії, зміни просуваються не так швидко, як би того хотілось.

«Нам в Маріуполі дуже багато хочеться зробити того, що у вас вже зроблено. З великим скрипом у нас йде оновлення обладнання , будівництво. Зрозуміло, що зараз Маріуполь - прифронтове місто, де неподалік тривають військові дії , тому, наприклад,  реабілітаційні центри нам вкрай  потрібні», - зауважив Олександр Павлюков.  

На думку Володимира Васильєва, начальника відділу захисту майнових прав та правової допомоги юридичного управління ММР, такі зустрічі дають можливість зрозуміти, в якому напрямку потрібно рухатись далі.

«Нас цікавить львівський досвід міжнародної співпраці, отримання грантової допомоги. Як відомо, Маріуполь є одним з найбільш забруднених міст України, тож екологічно чистий транспорт в місті нам теж дуже необхідний», -   розповів Володимир Васильєв.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ