Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львова незадоволені бюджетом: він без ідеології

24 грудня під час засідання сесії Львівської міської ради депутати проголосували за міський бюджет Львова на 2016 рік. "За" проголосувало 45 депутатів. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.
Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Під час обговорення проекту бюджету голова фракції "Солідарність" у Львівській міській раді Петро Адамик заявив, що 80% депутатського корпусу вже заплуталися в тому, що пропонують їм виконавчі органи.
"Нам пропонують готові цифри, без роз'яснень. Ось ми тут в стрічках написали, а ви проголосуйте, і потім ми вам розкажемо, за що ви проголосували. Я не бачу ідеології цього бюджету. Тут немає нічого про спорт, ми не дбаємо про майбутнє наших дітей. Якщо ми сьогодні будемо виділяти гроші на спорт, то потім не доведеться виділяти гроші на ліки. У нас виходить так, що трамваї важливіші за театри", - сказав Адамик.

Голова фракції УКРОП Ігор Телішевський також зауважив, що обговорення бюджету практично не було.
"Керівники районів просто приходили і казали, що їм треба стільки чи стільки мільйонів і ніяких пояснень для чого, без обґрунтування", - сказав Телішевський.

Фракція "Свобода" запропонувала перенести розгляд питання бюджету.

Голова фракції "Народний контроль" Валерій Веремчук заявив, що є багато пунктів, з якими не можна погодитись.

"Нам пропонують розписані на ЛКП 577 млн грн, а ми не знаємо наскільки ці ЛКП є ефективними. Ще 200 млн грн пропонують на АТП-1, до якого дуже багато запитань. Більше того, не зрозуміло, чому зменшили суму фінансування оздоровлення дітей учасників АТО з 7 млн грн до 1,5 млн грн", - сказав Веремчук.

Під час перерви депутатські зауваження до бюджету обговорили на бюджетній комісії.

Заступник голови бюджетної комісії Роман Федишин повідомив, що депутатська комісія внесла наступні правки до бюджету: на 3 млн грн збільшити фінансування культури, 9 млн грн додали на спорт (додатково розпишуть по статтях), на заходи оздоровлення дітей учасників АТО  виділи грошей на рівні цього року - 7,5 млн грн.

"Не підтримали депутати пропозицію про виділенню 200 млн грн на АТП-1 та пропозицію щодо матеріальної допомоги депутатів",  - сказав Федишин.

Зрештою, депутати проголосували за бюджет Львова на 2016 рік. Отож, доходи передбачені у сумі 3 593 955 тис. грн, у тому числі, доходи загального фонду - 3 405 701,4 тис. грн, доходи спеціального фонду - 188 253,6 тис. грн, у тому числі бюджету розвитку - 104 000,0 тис. грн. Видатки міського бюджету-2016 Львова за тимчасовою класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів становитимуть 3 744 255 тис. грн.

Водночас, як відзначив директор департаменту фінансової політики Олег Іщук, суму офіційних трансфертів повинна затвердити держава, відтак наразі їх враховано на рівні 2015 року. 


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ