Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати облради просять присвоїти 45 артилерійській бригаді почесне найменування

12 березня Львівська обласна рада ухвалила звернення до Міністерства оборони України щодо присвоєння 45 окремій артилерійській бригаді почесного найменування «імені генерала Мирона Тарнавського». Про це повідомляє ЛОР.

«45 окрема артилерійська бригада була створена 12 травня 2016 року в складі Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України на підставі спільної директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України.

У відповідь на повномасштабне російське вторгнення 45 окрема артилерійська бригада Корпусу резерву Сухопутних військ 3СУ, яка до того дислокувалася на Львівщині, провела бойове розгортання в рекордно короткі терміни – за три дні, з 26 по 28 лютого 2022 року та вибула в райони виконання бойових завдань.
3 першої декади березня 2022 року підрозділи бригади стали на оборону Києва, Запоріжжя та Кривого Рогу. Згодом підрозділи бригади брали участь у боях з ворогом на Луганщині, Херсонщині та на інших напрямках. До сьогодні підрозділи бригади воюють на Донеччині та Харківщині на Бахмутському, Лиманському та Куп’янському напрямках.

Пунктом постійної дислокації бригади є Яворівський район Львівської області. Основну частину особового складу управління бригади становлять мешканці Львівської області.

Враховуючи місце формування бригади та факт її укомплектованості мешканцями Львівської області на загальних зборах військовослужбовців бригади висунуто пропозицію клопотати перед вищим командуванням про присвоєння бригаді почесного найменування на честь уродженця Львівщини та видатного українського військового діяча, генерала Мирона Тарнавського. Командуванням бригади пропозиція підтримується», - йдеться у тексті звернення.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ