Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Депутати скоротили видатки на утримання чиновницького апарату Львівської мерії

На 5 мільйонів гривень урізали міські депутати видатки на заробітні плати та премії для працівників виконавчих органів міської влади. З цих коштів 4 мільйони гривень додатково скерували на потреби житлово-комунального господарства. Відтак, у загальному фонді міського бюджету на цей рік на заробітні плати та премії працівникам органів місцевого самоврядування передбачено кошти в розмірі 85 мільйонів гривень.
Голова бюджетної комісії Львівської міської ради Андрій Стецьків заявив, що має питання до розмірів чиновницьких премій та вважає за недоцільне існування деяких управлінь. „Можливо, у нас дійсно є брак кадрів в управліннях, які займаються земельними питаннями чи питаннями комунального майна. Та водночас у нас в міській раді є управління міжвідомчих проектів. Але чим воно займається – мені не відомо, жодних звітів про свою діяльність вони не представили. Так само і з департаментом „Адміністрація міського голови”, у якому працівників чи не більше, ніж в земельному управлінні та управлінні комунальної власності”, – каже він.
Водночас перший заступник міського голови Олег Синютка відмовився коментувати ці зміни в міському бюджеті, зсилаючись на те, що неетично коментувати розмір власної заробітної платні. Він також запевнив, що під час перегляду міського бюджету знайде можливість виплатити працівникам мерії зарплатні та премії у запланованому раніше обсязі.
За словами Андрія Стецьківа, середня зарплатня працівників органів місцевого самоврядування становить 2-2,5 тисяч гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ