Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Винників підтримали Квурта на виборах до парламенту в 115 в.о.

Депутати Винниківської міськради підтримали рішення її голови Володимира Квурта балотуватися до Верховної Ради України. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 20 червня, на сесії Винниківської міської ради міський голова Винників Володимир Квурт повідомив, що йде у відпустку на час виборчої кампанії та пояснив мотиви свого рішення та наголосив на тому, що в жодному випадку не залишить громаду Винників, а продовжить працювати на її благо.

"Якщо мене оберуть народним депутатом,  то я залишатимуся з вами, адже Винники – це частина виборчого, 115 округу, в якому я балотуюсь. Нам варто зробити ще більше, дати шанс на розвиток не тільки нашому місту, а й багатьом містечкам Львівської області та містам України" – заявив він.

Квурт зазначив, що рішення про участь у парламентських виборах було складним, але вкрай необхідним, оскільки в його планах багато роботи.

"Є чинники, які можуть загальмувати позитивні зміни в нашому місті та в інших місцевих громадах. На посаді мера Винників я добре зрозумів їхню вагу, а також те, що тут, на місцях, ми не можемо впливати на ці процеси. Я одним з перших вголос заявив про несправедливий розподіл податків, який залишає маленькі містечка без фінансових ресурсів розвитку, і спробував розв'язати цю проблему шляхом підвищення статусу нашого міста. Проте наштовхнувся на нерозуміння та опір у вищих ешелонах влади. Я також критикував достатньо правильну і позитивну реформу децентралізації в частині створення ОТГ навколо обласних міст.

Наразі жодне обласне місто в Україні не утворило ОТГ. Ще три роки тому я звертав увагу на недосконалість нового закону про ЖКГ, який де-факто може привести до втрати Львовом і Винниками своєї історичної частини. І чим більше повставало таких проблем, тим було зрозуміліше, що саме недосконалий державний механізм гальмує зміни на місцях, гасить енергію громад до розвитку. Радикальні зміни сьогодні потрібні, передусім, на рівні центральної влади. Потрібно, щоб парламент почав творити та ухвалювати закони, які відповідають потребам часу та сучасного динамічного розвитку" – зазначив Володимир Квурт.

Міський голова Винників подякував усім депутатам і громаді рідного міста за спільну працю.

"Я й надалі сподіваюся на вашу підтримку і переконаний, що той позитивний досвід, який ми отримали разом, ми використаємо на розвиток нашого рідного міста, на розвиток Великого Львова і на розвиток України" – додав Квурт.

Володимир Квурт наголосив також на тому, що поміж іншого бачить своє завдання у Верховній Раді України в ухваленні закону про агломерації, який дасть шанс зберегти індивідуальність Винників та зможе зробити Львів потужним економічним, культурним та освітнім центром не тільки Західної України, а й Східної Європи.

"Місто змінюється і я маю велике сподівання, що ці зміни продовжуватимуться завдяки вашій позиції і команді міської ради, яка працює сьогодні на наше місто" – наголосив він.

Депутати Винниківської міської ради підтримали оплесками рішення Володимира Квурта і побажали йому перемоги на виборах.

Нагадаємо, ЦВК зареєструвала Володимира Квурта кандидатом у народні депутати у 115 в.о.

Володимир Квурт є співзасновником  ГО "Великий Львів". В 2015 році Володимир Квурт переміг на виборах міського голови Винників. В 2005 році його обрали депутатом і секретарем Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ