Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Європарламенту написали листа Віктору Орбану з проханням підтримати Україну

1/2
44 депутати Європарламенту написали листа до Віктора Орбана з закликом підтримати Україну та зберегти єдність Європи. Про це Гал-інфо повідомив депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічюс.

В листі, який підписали 44 депутати Європарламенту, вони зазначають, що слідкують за переговорами Європейської Ради щодо ухвалення 6-го пакета санкцій проти Росії, і не можуть усвідомити дій Орбана, спрямованих на затягування цього процесу, розкол позицій ЄС та послаблення обмежувальних заходів проти Росії.

"Коли демократичний світ об’єднається у підтримці України та українського народу, ми очікуємо, що ваш уряд зробить те саме.

Натомість ми стали свідками сумного ставлення національних економічних вигод і особистих політичних інтересів над життям українського народу. Ми шкодуємо, що ваш уряд не захотів розглядати нафтопровід "Адріана" з Адріатики як альтернативу для забезпечення потреби Угорщини в нафті.

Звільнення, яке ви домоглися для російського нафтопроводу, продовжуватиме фінансувати воєнні злочини Росії проти України. Такі люди, як Патріарх Кирило, якого за вашим останнім наполяганням виключили з санкційного списку ЄС, продовжуватимуть мобілізувати підтримку злочинних дій, які трагічно вбивають український народ, зокрема дітей.

Європейський Союз був створений для підтримки миру, співпраці та єдності. Саме ця єдність є причиною того, що ЄС та його держави-члени витримують кризи і щоразу стають сильнішими, ніж раніше. Ми впевнені, що так буде й надалі, після цієї страшної війни.

Україна це Європа. Швидко впроваджуючи проєвропейські реформи, захищаючи європейську демократію та цінності від російської тиранії, Україна заслуговує на нашу повну підтримку, включаючи статус кандидата в ЄС. Тому ми закликаємо вас, як лідера країни-члена ЄС, яка все ще лікується від ран, завданих диктаторським радянським режимом, зберегти європейську єдність. Ми просимо вас стати на правильну сторону історії разом з угорським народом, який солідарний з Україною. Ми просимо вас поводитися як справжній європеєць", - зокрема зазначено в листі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ