Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Держава повернула контроль над "Укрбурштином"

Господарський суд Рівненської області в середу ухвалив припинити справу про банкрутство "Укрбурштину", що дозволяє державі повернути контроль над цим підприємством.

"Ми це зробили! Після 12 років банкрутства та санації "Укрбурштин" повертається під контроль держави Україна", - прокоментував рішення суду у своємутвіттері міністр економіки Айварас Абромавичус.

"Укрбурштин" із 2003 року перебував у стані банкрутства, а з 2005 року контролюється комітетом кредиторів і керуючим санацією, а не державою. З липня 2015 року 99% боргу ДП "Укрбурштин" (згідно з реєстром вимог кредиторів) перейшли до британської компанії Thamesvest LTD.

Це стало можливим після того, як українські приватні компанії-кредитори (т.зв. первинні кредитори - ТОВ "ІК "Грейн-Сервіс", ТОВ "ГАЗ-Волинь", ТОВ "УМБ Фінанс", ТОВ "Ю.К.") уклали з Thamesvest LTD угоди цесії, якими поступилися своїми правами вимоги боргу ДП "Укрбурштин" на загальну суму 4 млн 152 тис. грн. Усі угоди цесії було укладено в один день - 15 липня 2015 року.

ДП "Укрбурштин" має спеціальний дозвіл на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку родовища бурштину "Олексіївка" в Рівненській області площею 1027 га (одного з найбільших в Україні серед розроблюваних). Однак офіційно видобуток на цій ділянці не здійснюється, компанія намагається використовувати спеціальний дозвіл для легалізації незаконного бурштину.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ