Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Держбанки Китаю посилюють обмеження щодо росії

Перевірка також буде поширена на неросійських клієнтів, які ведуть бізнес у Росії

Фото: Depositphotos

Державні банки Китаю посилюють обмеження щодо фінансування російських клієнтів після того, як президент США Джо Байден підписав указ про вторинні санкції проти закордонних фінансових компаній, які допомагають Москві у війні в Україні.

Про це пише Укрінформ з посиланням Bloomberg.

За словами співрозмовників, принаймні два банки замовили перевірку свого російського бізнесу за останні тижні, зосередивши увагу на транскордонних угодах.

Джерела додають, що банки також розірвуть зв'язки з клієнтами із санкційного списку і припинять надавати будь-які фінансові послуги російському ВПК незалежно від валюти або місця проведення транзакцій.

Співрозмовники зазначають, що китайські банки посилюють належну перевірку клієнтів, включаючи перевірку того, чи є їхні бізнес-реєстрації та кінцеві бенефіціари з Росії. 

Перевірка також буде поширена на неросійських клієнтів, які ведуть бізнес у Росії або переправляють важливі товари до Росії через треті країни.

Зазначається, що уряд Китаю уникає надання будь-якої великої військової допомоги Росії, проте надає РФ дипломатичну підтримку та активізує з Москвою торгівлю в сферах, не заборонених санкціями.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у п'ятницю, 22 грудня, підписав указ, що дозволяє Вашингтону вводити санкції проти фінансових установ, які допомагають Росії ухилятися від санкцій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ