Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Держдеп підтвердив: США дозволили Україні купувати зброю у американських компаній

Держдепартамент США затвердив експортну ліцензію для України на закупівлю певних видів легких озброєнь і стрілецької зброї у американських виробників. Про це повідомила в середу прес-секретар держдепу США Хезер Нойєрт, передає УНН з посиланням на Reuters.

Як повідомляється з посиланням на дані держдепу, Україна купувала невелику кількість цих видів зброї протягом декількох років, як до, так і після російської анексії Кримського півострова в 2014 році.

Трамп схвалив продаж летальних озброєнь Україні, але без Javelin

Держдепартамент США повідомив американському конгресу про таке рішення від 13 грудня, сказала Х.Нойєрт, додавши, що уряд Сполучених Штатів не продавав зброю безпосередньо українському уряду, а дозволяло Україні купувати його у виробників з США.

"Під час роботи двох попередніх адміністрацій уряд США схвалив експортні ліцензії для України, так що тут нічого нового", - сказав Х.Нойерт.

Ліцензія поширюється на такі види зброї, як напівавтоматична і автоматична вогнепальна зброя, аж до зброї 50-го калібру. Вона також включає у себе бойові рушниці, глушники, військові приціли і подавлювачі спалаху, як і запчастини.

Х.Нойєрт сказала, що уряд США безпосередньо не надавав Україні летального оборонного озброєння, але і не виключає цього. Американські експортери можуть подати заявку на прямі комерційні ліцензії на продаж у будь-який час, і вони будуть розглянуті держдепом США у кожному конкретному випадку, сказала вона.

Нагадаємо, раніше американські ЗМІ повідомили, що адміністрація президента США Дональда Трампа схвалила перші поставки летальної зброї Києву.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ