Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Держдеп США викликав російського дипломата для пояснень про втручання РФ

Помічник державного секретаря США з питань Європи і Євразії Весс Мітчелл викликав повіреного у справах Росії в США для надання пояснень щодо втручання Росії у внутрішні справи США. Про це в Twitter повідомила прес-секретар Держдепартаменту Хізер Науерт.

"Помічник державного секретаря Мітчелл викликав повіреного у справах Росії Жирнова для того, щоб отримати відповідь на спроби Кремля використовувати облікові записи в соціальних мережах в якості пропаганди і розбрату в США - ми не потерпимо цього агресивного втручання", - написала вона.

Колишній політтехнолог президента-втікача Віктора Януковича Трампа Манафорт став першим з колишніх помічників глави Білого дому, хто постав перед судом за звинуваченнями в банківському та податковому шахрайстві. Його звинувачують слідчі, що займаються розслідуванням втручання Росії у вибори 2016 року.

Раніше спеціальний прокурор Роберт Мюллер заявив, що скандально відомий екс-голова штабу Трампа, політтехнолог Пол Манафорт, який працював на колишнього президента України Януковича, своїми трудами на благо режиму заробив в Україні понад $ 60 мільйонів.

Як повідомлялося, 15 червня Окружний суд Вашингтона змінив Манафорту запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою після того, як спецпрокурор Роберт Мюллер висунув йому обвинувачення в незаконному тиску на свідків.

Зять Трампа Джаред Кушнер, син Дональд Трамп-молодший, і головний представник кампанії Пол Манафорт зустрілися в Trump Tower в Нью-Йорку 9 червня 2016 року з російським адвокатом Наталією Весельницькою, яка пропонувала інформацію від російського уряду.

Нагадаємо, 30 жовтня минулого року Пол Манафорт здався ФБР. Манафорту та його діловому партнеру Ріку Гейтсу висунули обвинувачення по 12 пунктах. Зокрема, їх обвинувачують у "змові проти США, змові з метою відмивання грошей, діях у якості незареєстрованого іноземного агента, а також наданні неправдивих відомостей у межах закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA) і неподанні звітів по закордонних банківських рахунках". Значна частина обвинувачення також пов'язана з діяльністю Манафорта в Україні.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ