Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Держсекретар США підтвердив, що наступного тижня відвідає Україну

Держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю в програмі "60 хвилин" на CBS News підтвердив, що відвідає Україну вже наступного тижня.

Про це інформує РБК-Україна з посиланням на анонс інтерв'ю, яке будуть транслювати у неділю, 2 травня.

В інтерв'ю Блінкен підтвердив, що прилетить в Україну вже наступного тижня. Його візит до Києва пов'язаний з високою напруженістю відносин України з Росією.

Блінкен каже, що президент Росії Володимир Путін відкликав в останні кілька днів частину з понад 100 000 військовослужбовців, яких він зібрав на кордоні з Україною.

"На кордоні з Україною зосереджено більше сил, ніж будь-коли з 2014 року, коли Росія фактично вдертися", - сказав Блінкен.

Він також сказав, що не може стверджувати, що відступ російських військ від українських кордонів гарантує повну безпеку Україні.

"Те, що ми бачили в останні кілька днів (відведення військ, - ред.), це, мабуть, рішення відвести деякі з цих сил, і ми бачили, як деякі з них фактично почали відступати",- сказав він.

Блінкен додав, що наміри Путіна передбачити неможливо.

"Я не можу сказати вам, що ми знаємо наміри Путіна. Є безліч речей, які він міг би зробити або не робити", - зауважив Блінкен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ