Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Держсекретар США прибув до Британії на тлі іранських ядерних погроз

Держсекретар США Майк Помпео прибув до Британії, щоб узгодити "спеціальні відносини" з країною після Brexit, на тлі того, як Іран заявив, що може припинити дотримання частин великої ядерної угоди, з якої США вийшли минулоріч.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Помпео прибув до Лондона після незапланованого візиту до Іраку, де він висловив занепокоєння щодо безпеки США на тлі зростання напруженості з Іраном.

Американські військові заявили у вівторок, що бомбардувальники B-52 будуть серед додаткових сил, що надсилаються на Близький Схід, щоб протистояти там "явним ознакам" загроз з боку Ірану, про що попередила адміністрація президента Дональда Трампа.

"Сигнал, який ми надіслали іранцям, я сподіваюся, ставить нас у положення, звідки ми можемо стримувати, і іранці двічі подумають про напад на американські інтереси", - сказав Помпео. Американська розвідка була "дуже конкретною" щодо загрози нападів, сказав він.

У Лондоні Помпео має зустрітися з прем'єр-міністром Терезою Мей. Він вже зустрівся з міністром закордонних справ Джеремі Хантом.

Франція, Велика британія і Німеччина, європейські країни, які підписали ядерну угоду, кажуть, що роблять все можливе, щоб підтримати Іран, об'єднуючи ініціативи, щоб допомогти економіці країни, незважаючи на жорсткі санкції США.

У Вашингтоні також розгнівані тим, що Лондон вирішив дозволити китайській Huawei обмежену участь у будівництві частин британської мережі 5G.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ