Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Дешевого м’яса не буде – Іван Стефанишин

Перед Паскою традиційно відбувається подорожчання м’яса, тому напередодні Великодня 13-15 квітня на оптовому ринку „Шувар” відбудеться ярмарок-продаж сільськогосподарської продукції. Про це сьогодні, 11 квітня, під час прес-конференції повідомив заступник голови ЛОДА з питань АПК Іван Стефанишин.
За його словами, вже є домовленість, що закупівельні ціни становитимуть 7 грн на яловичину та 10 – на свинину. З урахуванням всіх необхідних процедур середня вартість м’яса на ярмарку становитиме близько 15 та 20 грн відповідно.
Він також зазначив, що знизилася закупівельна ціна на м'ясо, яка, по суті, не є рентабельною, тому багато м’яса лежить в холодильниках і не продається. Натомість, незважаючи на це, ціни у роздрібній торгівлі зросли на 7%.
Також Іван Стефанишин додав, що Львівська ОДА приділяє велику увагу ярмарку, що відбудеться на „Шуварі”, оскільки цей ринок формує цінову політику на товари сільськогосподарських виробників у Львові. Тому буде докладено максимум зусиль для доведення ринку до всіх можливих стандартів і розміщення на ньому усіх необхідних служб. Таким чином, на думку Івана Стефанишина, можна буде впливати на цінову ситуацію на с/г продукцію і не  допускати стрибків цін на неї у різні періоди року.
„Шувар” допомагає нам впливати на ринок. Хоч і є домовленість з виробниками про те, що закупівельні ціни становитимуть 7 грн на яловичину та 10 – на свинину, але дешевого м’яса не буде”, – зазначив Іван Стефанишин.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ