Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Десятки працівників екстреної медицини Львівщини вийшли на пікет під ЛОДА

фото - 032.ua
фото - 032.ua
фото - 032.ua
фото - 032.ua
1/2
У вівторок, 27 квітня під стінами Львівської обласної ради вийшли працівники КНП ЛОР "Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф".

Про це інформує Варта-1

Відомо, що медики протестують проти скасування конкурсу на посаду керівника цієї служби. Зокрема вони вийшли на вулицю, щоб висловити свою підтримку в. о. гендиректора обласного центру екстреної медичної допомоги Андрію Ваську

Нагадаємо, що 22 лютого був призначений конкурс для обрання очільника цьому медзакладу, 17 березня утворили конкурсну комісію,  яка вирішила зменшити вимоги до кандидатів щодо стажу роботи на керівних посадах з семи до трьох років. Однак вже 21 квітня конкурс раптово відмінили. Як пояснив керівник управління майном спільної власності ЛОР Сергій Івах, на його думку, існують певні суперечності у рішенні комісії та наказі МОЗ.  

Спочатку вимога до кандидатів на посаду керівника Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф була не менше 7 років стажу на керівних посадах. Потім конкурсна комісія змінила це рішення – кандидат повинен був мати не менше 3 років стажу. Отже, на конкурс зміг податися Андрій Васько, який зараз виконує обов’язки керівника.Та зараз конкурс скасували.

“На жаль, деякі речі є буквою закону і вони не можуть бути змінені. Та все ж, якщо ми говоримо про нову систему менеджменту в державі закладами охорони здоров’я, то умови все ж повинні бути більш демократичні”, — каже Андрій Васько.

До протестувальників вийшов начальник управління майном спільної власності Львівської облради Сергій Івах. Він розповів, що хоч конкурсна комісія і проголосувала за те, що управлінський стаж має бути 3 роки, та відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я — 7 років. Через це скасували конкурс.

Це питання додатково вивчатиме спеціальна депутатська комісія. Доти виконувати обов’язки директора центру екстреної медичної допомоги буде Андрій Васько. Окрім того, обласна адміністрація скерує звернення до Міністерства охорони здоров’я з проханням змінити кваліфікаційні вимоги на конкурс керівників комунальних закладів охорони здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ