Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Детективи НАБУ затримали посадовця ГПУ на хабарі в 15 тис. дол.

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та за сприяння Генеральної інспекції Генпрокуратури 5 жовтня затримали на хабарі в 15 тисяч доларів прокурора.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Зазначається, що мова йде про прокурора Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України.

За даними  НАБУ, посадовець ГПУ вимагав 20 тисяч доларів за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України, на умовах призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням.

У разі відмови від "пропозиції" він погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк  11-12 років.

"За умовами "угоди", 20 тис. дол. США старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами. Перший — 15 тис. дол. США — як завдаток, решта (5 тис. дол. США) — перед скеруванням до суду укладених між ним як прокурором у кримінальному провадженні та підозрюваними угод про визнання винуватості", - йдеться на повідомленні.

У НАБУ додали, що посадовця ГПУ викрито "на гарячому" і вказані 15 тисяч доларів у нього були виявлені під час обшуку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ