Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Деякі українські парламентарі шкодили процесу надання зброї Штатами — посол

Окремі представники української Верховної Ради «шкодили» процесу надання зброї для України Сполученими Штатами. Про це у Вашингтоні заявив посол України у США Валерій Чалий, передає кореспондент Громадського.

«Були випадки, коли приїжджали представники українського парламенту, які шкодили процесу надання зброї. Приїжджали і на питання американців «чи потрібна зброя?», відповідали: «А ви підтримаєте мою фракцію?». Це, у тому числі ті люди, які зараз балотуються в президенти. Це шкодило зусиллям посольства», — сказав Чалий.

Посол додав, що такі випадки більше не повторюються. «Але, слава богу, зараз у Конгресі вже є чітке розуміння підтримки України, і таких випадків більше немає», — сказав він.

30 квітня президент Петро Порошенко підтвердив прибуття американськиї Javelin в Україну. Як повідомлялось, протитанкові системи Javelin Україні поставили за рахунок США.

Протитанкові комплекси Javelin з калібром ракет 127-мм відносяться до важкого озброєння, тож, згідно з Мінськими домовленостями, українські військові застосовувати їх у зоні бойових дій на Донбасі не можуть. Водночас заступник держсекретаря США заявляв, що комплекси Javelin «мають використовуватись Україною для оборони».

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ