Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дезертири, мародери та перестрілки. Життя окупантів на Донбасі

Зниження морально-психологічного стану особового складу з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ призводить до зростання кількості злочинів та правопорушень скоєних військовослужбовцями проти цивільного населення. Про це йдеться у зведенні Головного управління розвідки ЗСУ щодо обстановки на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей станом на 10 березня.
Фото з Главком.

У зв’язку з цим, до 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК прибула комісія на чолі з високопоставленою посадовою особою Центру територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ для розслідування причин і обставин збільшення кількості випадків мародерства та інших правопорушень скоєних у ц.р. військовослужбовцями бригади. Водночас, командуванням бригади віддано наказ приховати заборонене озброєння та здійснити провокаційні обстріли позицій сил АТО для виклику вогню у відповідь й зриву перевірки передових позицій.

9 березня ц.р. двоє військовослужбовців 2 АК у м.Антрацит, перебуваючи у нетверезому стані напали на співробітників “МВС ДНР”, які проводили слідчі дії на місці вбивства цивільної особи. Під час сутички військовослужбовці намагались відібрати табельну зброю. Проти правопорушників було застосовано зброю на ураження, у результаті чого російські військовослужбовці отримали вогнепальні поранення і були затримані.

Представники ФСБ РФ із залученням особового складу комендантського полку 2 АК проводять комплекс слідчо-оперативних заходів з розшуку військовослужбовця 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК, який підозрюється в пограбуванні банку м.Луганськ. У ході розшукових дій затримано 3 осіб за підозрою у дезертирстві, одного при затриманні важко поранено.

На теперішній час у спеціально обладнаних приміщеннях при військово-медичних закладах з’єднань і частин 1 та 2 АК перебувають на лікуванні під вартою більше 35 російських військовослужбовців, які скоїли правопорушення і були поранені або покалічені у ході затримання та конвоювання до комендатур.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ