Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українська економіка зростає завдяки експорту зерна Чорним морем — британська розвідка

У квітні поточного року Україна експортувала найбільший обсяг зернових та олійних культур з початку повномасштабного вторгнення, а саме — 6,6 млн тонн.

Це демонструє здатність України здійснювати експорт в односторонньому порядку через свій судноплавний коридор у Чорному морі, що сприяє відновленню економіки.

Про це у соцмережі X повідомляє Міноборони Великої Британії, посилаючись на дані власної розвідки.

"Пропускна здатність чорноморських портів майже напевно досягла місячного обсягу експорту, який перевищує будь-який інший показник за час війни, включаючи той, який був досягнутий в межах Чорноморської зернової ініціативи", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що приблизно 5,2 млн тонн із загального експорту зернових та олійних культур у квітні цього року було відправлено із чорноморських портів України, порівняно із піком у 4,2 млн тонн за Чорноморською зерновою ініціативою у жовтні 2022 року.

У британській розвідці додали, що з моменту запуску у серпні минулого року український морський коридор забезпечив близько 1600 транзитів суден і експорт 45 мільйонів тонн вантажів. Більшість з них становив експорт сільськогосподарської продукції, який складався із понад 30 мільйонів тонн впродовж дев’яти місяців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ