Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Die Zeit: Кремль точно хотів убити Навального, створивши спецверсію "Новічка"

Уряд Німеччини дійшов однозначного висновку, що отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального є замахом на життя, яке планувала російська влада. А для його здійснення створили спеціальну версію нервово-паралітичного газу "Новічок" — іще більш убивчу, ніж попередні.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на німецьке видання Die Zeit.

Німецький уряд визначився зі своєю позицією щодо отруєння Навального після отримання результатів аналізів лабораторії Бундесверу (німецької армії). Публічно їх оголосили 4 вересня: тоді повідомлялося, що російського опозиціонера отруїли газом групи «Новічок».

Утім у детальнішому звіті лабораторії йшлося про те, що тип «Новічка», який застосували проти Навального, досі був невідомий. Він начебто є більш смертельним, ніж попередні. Зразки речовини німецькі фахівці знайшли на руках Навального і на горлечку пляшки, з якої той пив воду.

Німецькі фахівці з цього виснували, що за отруєнням Навального можуть стояти лише російські спецслужби, можливо — ФСБ, яке давно за ним стежило. Одна з версій потрапляння отрути в організм політика — нею змастили внутрішню поверхню чашки, з якої той пив чай в аеропорту Томська.

За даними джерел Die Zeit, урятувати Навального змогла «шерега вдалих випадковостей»: наприклад, швидка реакція пілота літака, на якому він летів, і дії лікарів в Омську, які одразу вкололи йому антидот атропін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ