Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Дітям героїв-військових допоможуть психотерапевти. Як дізнатися про безкоштовну допомогу

Психотерапевти допоможуть дітям із Львівщини, батьки яких загинули у зоні АТО. Із школярами будуть безкоштовно працювати фахівці благодійного фонду імені Героя України Тараса Карпи.

Такий фонд створили саме для надання психологічної допомоги дітям-напівсиротам, які втратили свого тата через трагічні випадки та через війну.

Дітям-напівсиротам, які втратили на війні своїх батьків вкрай потрібна психологічна допомога. Фахівці кажуть: виправляти ситуацію потрібно на ранніх стадіях. Бо саме вчасна реабілітація може попередити депресію, низьку самооцінку та тривожні розлади у майбутньому. «Ідея такого фонду виникла раптово. У розмові із одним психотерапевтом я зрозумів, що необхідно почати надавати допомогу дітям, які опинилися у таких ситуаціях, коли батько загинув в АТО. Ці сім’ї не завжди розуміють те, що їм потрібна психологічна допомога. Я, як дитячий психотерапевт, розумію цю потребу. Я бачу, які психопатології можуть виникнути, якщо цю психотравму не лікувати і як це може вплинути на психічне здоров’я дитини під час розвитку. Чим старша дитина і ця травма непророблена, непроговорена і непроаналізована, тим більше ми можемо у дорослому віці зустріти такі нехороші психопатології – депресію, тривожні розлади, низьку самооцінку і т.д.», – каже засновник благодійного фонду імені Героя України Тараса Карпи – Олександр Гальчинський. – Мій десятирічний досвід роботи з дітьми як в Україні, так і в Ізраїлі, показує, що психотравму потрібно проговорювати. Говорити з дитиною про втрату. Чим швидше ми почнемо працювати з дитиною – тим більше шансів, що сам процес реабілітації пройде добре, м’яко і дитина, не скажу, що одужає, але вона буде сприймати втрату батька по-інакшому».

Психотепапевти також працюватимуть і з мамами: «Не завжди мама звільнена від того, щоб своїй дитині пояснити ситуацію, яка створилася. Тому плануємо також влаштовувати системну психотерапію. В нашому штаті є 4 психотерапевти, які вміють працювати з дітьми. Аби розширити коло можливостей до нашого проекту мають долучитися приватні меценати і держава», – зауважив Олександр Гальчинський.

З приводу психологічної допомоги львів’янам та жителям області необхідно звертатися до керівниці фонду Богданни Карпи. Вона є сестрою Героя України Тараса Карпи. Саме їй й належить ідея створення такого фонду. «Якось Сашко запитав мене, яка в мене мрія. Я відповіла, що хочу записати документальний фільм про Тараса для Данила, його 5-ти річного сина. Він росте і в нього буде багато запитань стосовно батька. І мені захотілось зробити йому такий подарунок. В той же день Сашко сказав, що хоче долучитися. Ми вже почали над цим працювати. В мені також сиділа мрія фонду імені Тараса, але мені вона здалася дуже нереальною, бо це дуже велика справа. Але одного класного дня мені прийшло повідомлення, що Олександр заснував фонд імені Тараса Карпи. В мене було захоплення і сльози радості», - каже Богданна Карпа.

Зв’язатися із благодійним фондом, який надає психологічну допомогу дітям-сиротам, можна за номером телефону 063 890 84 23. Також можна написати на фейсбук-сторінку


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ