Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діяльність Національної ради з телерадіомовлення вимагають розблокувати

2 липня під час засідання Громадської ради, що діє при Національній раді, дорадчий орган знову висловив своє занепокоєння ситуацією, коли вітчизняний регулятор медіасфери не може зібратися для проведення засідань і ухвалення важливих для країни рішень.

Члени Громадської ради Вікторія Веселовська і Мирослав Хом’як розповіли про те, що в регіонах мовники стурбовані тим, що вже кілька разів заплановані засідання Національної ради, на які вони приїжджали, не відбулися. Тому відкладається розгляд питань про продовження і переоформлення ліцензій і що більш важливо – питання про продовження терміну дії дозволів на тимчасове мовлення телерадіоорганізацій у зоні проведення ООС, що ставить під сумнів їх подальшу роботу на цій території. Крім того, додав голова Громадської ради Сергій Сьомкін, триває виборча кампанія, «ми бачимо, як з екранів ллється багато бруду, є порушення, однак ніхто не може все це розглянути». Він наголосив, що за таких обставин мова йде не лише про матеріальні і часові затрати компаній, а й про втрати репутаційного характеру, яких зазнають ліцензіати, народ і держава. Тож Громадська рада вирішила ще раз звернути увагу Національної ради на потребу якнайшвидше ухвалити нагальні для держави рішення, щоб не створити інформаційний вакуум на сході країни.

Також з огляду на останні рішення суду обговорено питання порядку внесення персон до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. На думку членів Громадської ради, сьогодні процедура внесення осіб до цього Переліку є непрозорою і неефективною. Тому необхідно вдосконалити законодавство і нормативну базу із цього питання.

З ініціативи Сергія Бойка на розгляд членів Громадської ради буде запропоновано розроблений Інтернет Асоціацією України проект Правил ділової етики. Схожі документи, за словами Сергія Сьомкіна, зараз напрацьовуються медіагрупами і радіомовниками. Дорадчий орган опрацює проект Правил і висловить до нього свої пропозиції.

Присутні на зібранні члени Громадської ради проголосували за те, щоб повідомити своїх колег, які не відвідують засідання, про можливе застосування щодо них тих норм Положення про Громадську раду, які дають можливість припинити повноваження члена Громадської ради через невиконання ним своїх обов’язків та неучасті в засіданнях.

Наступне засідання Громадської ради заплановано на 6 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ