Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діяльність Укргазвидобування під горою Пікуй незаконна

19 березня 2021 року Воловецький районний суд визнав недійсними рішення сільської ради с. Буковець про передачу земельних ділянок в оренду АТ «Укргазвидобування».

Про це інформує спільнота Save пікуй у Facebook.

У вересні 2020 року, без відповідних дозволів, а саме Висновку оцінки впливу на довкілля, акціонерне товариство «Укргазвидобування» розпочали роботи з влаштування свердловини для пошуку газу у с. Буковець, Мукачівського району, в межах Жденіївської територіальної громади.

З порушеннями Земельного кодексу України, що було зафіксовано Держгеокадастром у Закарпатській області, Буковецька селищна рада, виділила в оренду земельну ділянку для влаштування газової вишки, порушивши права місцевих мешканців.

Під бурову відвели комунальні та громадські землі, чим були влаштовані перешкоди для користуваннями ними громадою с. Буковець.

Рішення суду:

«Рішення Буковецької сільської ради Воловецького району Закарпатської області №207 від 19.08.2020 року – скасувати.

Угоду на проведення геологорозвідувальних робіт №ЛГБ 454/15-20 від 09.09.2020 року, укладену між Буковецькою сільською радою Воловецького району Закарпатською областю та Акціонерним товариством «Укргазвидобування», - визнати недійсною».

«Ми задоволені цим Рішенням суду – каже Наталія Вишневська, громадський еко активіст, координатор ініціативної групи “Save Пікуй”. Розуміємо, що буде апеляція, готуємось і не збираємось здаватися. АТ «Укргазвидобування» почали свою діяльність у нашому краї з грубими порушеннями природоохоронного законодавства, наражаючи нас на еконебезпеку. Наша громада діяла й діє суто у законодавчому полі України, але нажаль ні в обласній раді, ні в обласній адміністрації голос громади не чують, натомість там дослухаються до великого брудного бізнесу».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ