Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ДК «Газ України» заявляє про низький рівень розрахунків за спожитий газ основними споживачами у Львівській області

ДК «Газ України» заявляє про  низький рівень розрахунків за спожитий газ основними споживачами у Львівській області. Про це йшлося на селекторній нараді керівників ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» за участю регіональних підприємств з газопостачання та газифікації, на якій розглядали питання  посилення дисципліни газоспоживання усіх категорій споживачів і, зокрема, населення, бюджетної сфери та підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ), вдосконалення нормативної бази діяльності газового ринку.
Як відзначалася на селекторній нараді, рівень розрахунків підприємств з газопостачання та газифікації за газ, спожитий бюджетними організаціями в цілому по Україні на 20% зріс у 2006 році  у порівнянні з минулим роком. Однак такий вид платежів знизився у підприємств з газопостачання та газифікації «Закарпатгаз», «Івано-Франківськаз», «Тисменицягаз», «Львівгаз»,  „Харківміськгаз», «Севастопольгаз”.
За вкрай низький рівень розрахунків за спожитий у цьому році  основними категоріями споживачів природний газ учасниками наради гострій критиці була піддана діяльність газових господарств міст Дніпропетровська і Донецька, Волинської, Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Хмельницької і Чернігівської областей.
На селекторній нараді було також розглянуто питання щодо вдосконалення чинної нормативної бази діяльності газового ринку. Зокрема, керівників регіональних підприємств з газопостачання та газифікації було проінформовано про прийняття Кабінетом Міністрів України 22 лютого п. р. низки постанов, що передбачають механізми реалізації Закону України №2711 від 23.06.05 «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу». Зокрема, постанови Кабінету Міністрів України:«Про Утворення Міжвідомчої комісії з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу» (№190), «Про затвердження Порядку підтвердження заборгованості, що виникла внаслідок неповних розрахунків за енергоносії» (№191),  «Про затвердження Порядку проведення взаєморозрахунків з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу та інших учасників розрахунків» (№192).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ