Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для агробізнесу Львівщини організували семінар щодо чинних обласних програм

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
У Львівській ОВА відбулось обговорення проєкту змін до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки, які пропонуються на 2024 рік та проєкту Програми розвитку рибного господарства у Львівській області на 2024-2025 роки.

Директор департаменту АПР Тетяна Гетьман представила учасникам зустрічі аналіз розвитку агропромислового сектору економіки Львівщини упродовж 2015-2022 років та основні проблеми на які необхідно звернути увагу для подальшого визначення пропозицій щодо підтримки тих чи інших галузей, реалізація яких на наступний рік сприятиме розвитку аграрного бізнесу та підвищенню якості життя в сільській місцевості. 

«Обласна програма є інструментом за допомогою якого ми намагаємось сформувати і підтримати тренди розвитку в мікро- та малому аграрному бізнесі. За останні 5 років спостерігається чітка тенденція до зростання частки аграрних підприємств в структурі валового виробництва продукції сільського господарства області. Окрім того,  ми бачимо впевнену тенденцію збільшення СФГ та поголів’я корів у суб’єктів підприємництва. Завдання сьогоднішньої зустрічі є напрацювання на наступний рік ідей щодо напрямів підтримки, які будуть стимулювати розвиток сегментів з максимальним економічним потенціалом в аграрній галузі», - зазначила Тетяна Гетьман.

Заступник директора – начальник управління економічного аналізу, стратегічного планування, розвитку сільських територій та фінансово-господарського забезпечення Людмила Гончаренко ознайомила присутніх з проєктом змін до Комплексної програми, які пропонуються на наступний рік.

Проєкт Програми розвитку рибного господарства Львівської області представила заступник директора – начальник управління розвитку сільськогосподарського виробництва, аграрного ринку та продовольства Оксана Мулик.

Учасники робочої зустрічі – науковці, представники галузевих громадських організацій та агробізнес Львівщини, висловили своє бачення щодо розвитку окремих напрямів, обговорили проблемні питання з якими зіштовхуються аграрії в своїй роботі та надали пропозиції щодо напрямів фінансової підтримки на які буде спрямовано кошти з обласного бюджету в межах Комплексної програми та Програми розвитку рибного господарства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ