Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Для людей, які відбувають покарання в Україні, медицина недоступна

Матеріально-технічне забезпечення закладів охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України перебуває на низькому рівні. Про це повідомив заступник міністра юстиції України Денис Чернишов.

Близько 70% наявного медичного обладнання є застарілим, це апаратура випуску 60-х - 80-х років минулого століття, морально і технічно зношена або така, що взагалі не функціонує. Кошти з державного бюджету на оновлення медичного обладнання за останні 6 років не виділялися.

90% приміщень, в яких розташовані відомчі установи охорони здоров'я, вимагають проведення капітальних ремонтних робіт. Як свідчать дані перевірок, санітарний стан цих приміщень не відповідає необхідним вимогам.

Існує гостра потреба в сучасному рентгенодіагностичному обладнанні, електрокардіографах, апаратах ультразвукової діагностики, стоматологічному обладнанні, лабораторному устаткуванні тощо.

Загальна укомплектованість медичного персоналу становить близько 80%, з них трохи більше половини мають кваліфікаційні категорії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ