Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для закладів профтехосвіти Львівщини розробляють нові навчальні програми

У рамках Програми EU4Skills спільно з партнерами з EDUFI розпочалась робота з оновлення освітніх програм для професійно-технічної освіти.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує Департамент освіти і науки Львівської ОДА.

У нових програмах мають бути передбачені навчальні модулі, а також кредитна система, яку впроваджуватимуть для професійно-технічної освіти.

«Ми поступово переходимо на модульно-компетентнісний підхід. І є важливим не лише отримати розроблені програми від наших партнерів, а бути залученими до цього процесу, і здобути навички, які стануть в пригоді під час оновлення наших програм», - наголосила генеральний директор директорату професійної освіти МОН України Ірина Шумік.

На Львівщині до кінця року планують розробити 4 навчальні програми, загалом в Україні мають напрацювати 20 таких програм.

«Освітні програми будуть орієнтовані на результат і розробляються за рекомендаціями наших європейських партнерів. На Львівщині навчальні програми будуть скеровані на певні спеціальності, зокрема на кухарів, кондитерів, майстрів ресторанного та готельного обслуговування. Львівщина є осередком гостинності, тому вибір цих спеціальностей був невипадковим», - наголосив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

До розробки навчальних програм залучено п’ять регіонів. Експерти із Фінляндії надають методологічну підтримку процесу.

«В рамках програми EU4Skills існує напрямок оновлення освітніх стандартів і змінення змісту освіти, тому зараз триває робота над розробкою ТОП 100 стандартів, що мають бути завершені до 2023 року. Цього року передбачено розробити лише 20, тому цей проєкт розрахований на кілька років», - розповіла заступник директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Львівській області Наталія Рибак.

Модульно-компетентнісний підхід – це комплексний підхід побудови змісту навчання з конкретної професії, зорієнтований на набуття необхідних знань, умінь і навичок для праці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ