Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для зриву євроатлантичної інтеграції Гриценко проводив спільні стрільби з РФ, - військовий експерт

Для зриву євроатлантичної інтеграції Гриценко проводив спільні стрільби з РФ, - військовий експерт. Про це повідомило видання Online.ua.

«У вересні 2006 року Гриценко повіз зенітно-ракетний полк Повітряних сил України на полігон Телемба (республіка Бурятія, РФ) для спільних навчань армії України зі структурами ППО Росії. Кращі військовослужбовці зведеного зенітно-ракетного полку навіть були тоді нагороджені відповідно до наказу міністра оборони України Анатолія Гриценка», - пише військовий експерт екс-керівник ЦТРС Збройних сил України Сергій Хмелевський.

«А тепер давайте спробуємо подивитися на ці бойові пуски з точки зору західних партнерів України. Перше, що кидається в очі - стрільби українських ракетників на російському полігоні здійснювалися в рамках оперативно-стратегічного командно-штабного навчання «Чисте небо - 2006». Тобто, бойові пуски в Росії проводилися паралельно з навчаннями на шести полігонах міністерства оборони України. Тема навчань, за інформацією поширеною прес-службою Міноборони України, була визначена як «уточнення задуму щодо застосування Повітряних сил ЗС України та управління ними під час виконання завдань за призначенням. Неважко уявити, як читалися ці слова в країнах НАТО», - коментує військовий експерт Сергій Хмелевський

«Вперше за всю історію відносин між військовими відомствами України і Росії, РФ надала українцям можливість постріляти на полігоні Телемба. Військово-транспортна авіація України займалася передислокацією бойових обслуг зенітних ракетних підрозділів і боєприпасів на територію Росії. Україна не пошкодувала на ці цілі близько мільйона доларів США ... І вишенька на тортик - практично в цей же час в Брюсселі, в штаб-квартирі Альянсу, прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив про неготовність України приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО», - згадує експерт.

У наступному 2007 році Гриценко знову взяв участь в навчаннях - вже на полігоні в Астраханській області РФ, - пише військовий експерт екс-керівник ЦТРС Збройних сил України Сергій Хмелевський.

Online.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ