Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Дмитро Кулеба зустрівся із власниками та керівниками українського бізнесу у Туреччині

В рамках візиту до Туреччини міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся із власниками та керівниками українського бізнесу, який працює в цій країні.

Глава зовнішньополітичного відомства зазначив, що Міністерство закордонних справ та дипломатичні установи за кордоном визначили одним з пріоритетів створення додаткових можливостей для українських компаній за кордоном, розвиток взаємовигідної торгівлі та інвестицій з іноземними державами, просування українських виробників на ринках інших країн, захист законних прав та інтересів українського бізнесу за кордоном.

Учасники зустрічі відверто обговорили основні проблемні питання, з якими зіштовхуються українські підприємства у Туреччині. Міністр запевнив у порушенні цих питань перед турецькою стороною та закликав бізнес об’єднуватись між собою для посилення позицій. 

Глава МЗС України відзначив ІТ-послуги та сільське господарство які дві експортні сфери, які гідно представляють бренд Україна у світі. Зокрема, в умовах порушення пандемією традиційних ланцюгів постачання, потужний аграрний експорт перетворює Україну на гаранта продовольчої безпеки світу. 

Представники бізнесу відзначили, що підписані у 2017 році оновлені угоди про уникнення подвійного оподаткування та взаємне сприяння і захист інвестицій покращили умови для їхньої діяльності. Вони також наголосили на важливості подальшої роботи з укладення Угоди про зону вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

Дмитро Кулеба звернув особливу увагу присутніх на нещодавно оновлену Раду експортерів та інвесторів при МЗС України. Цей орган здатен на практиці сприяти вітчизняному бізнесу у закріпленні, зокрема, на турецькому ринку. Крім того, він здатен відкривати додаткові перспективи спільного з турецькими партнерами виходу на ринки третіх країн.

 «Моє завдання — побудувати систему МЗС, яка чітко працює і допомагає бізнесу та інвесторам. Я закликаю вас активніше користуватися можливостями, які пропонує формат Ради експортерів та інвесторів при МЗС», - зазначив Дмитро Кулеба. 

Власники та керівники українського бізнесу схвально відзначили ініціативу Посольства України в Туреччині зі створення Асоціації українського бізнесу в Туреччині —об'єднання, яке покликане сприяти українським компаніям на турецькому ринку. 

Всі учасники зустрічі погодилися щодо необхідності подальшого розширення економічної присутності України в Туреччині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ