Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дмитро Разумков "відкрив карти" стосовно об'єднання "Розумна політика"

Ексспікер Ради Дмитро Разумков створює об'єднання депутатів до якого увійдуть близько 25 народних депутатів. Серед них - депутати "Слуги народу" та "Батьківщини".

Фото Гал-інфо

Як зазначив Дмитро Разумков, протягом останніх трьох днів у засобах масової інформації з’явилося багато конспірології щодо створення в Парламенті міжфракційного депутатського об'єднання "Розумна політика".  

"Будь-яка політика має бути відкритою та чесною і базуватися саме на цих принципах. Тому щоб зняти будь-які маніпуляції, публікую лист про створення МФО та перелік депутатів, що увійшли до складу об’єднання. 

Звернення про створення міжфракційного об'єднання «Розумна політика» вже знаходиться на розгляді керівництва Парламенту. Наступного пленарного тижня головуючий на засіданні має офіційно оголосити про його створення!", - зазначив Дмитро Разумков.

Як зазначив політичний аналітик Олексій Роговик, Дмитро Разумков починає розбудову власної партії з спроби розвалити монобільшість «Слуги народу» у парламенті. Саме так варто сприймати анонс створення міжфракційної групи «Розумна політика», де буде присутня ціла група нардепів з пропрезидентської партії, позафракційних та «Батьківщини». Як кажуть мова йде про людей самого Разумкова, а також Авакова, Богдана та Ахметова. Є «відступники» як виключена Буймістер, є Дмитрук, якого голова фракції «слуг» Арахамія назвав у переліку нардепів-антивакцинаторів.  

"Сам Разумков та ЗМІ повідомляють, що у міжфракційному об’єднанні є 25 нардепів. Зрозуміло, що Разумков створює саме такого типу об’єднання замість окремої депутатської групи, бо страхує своїх союзників-списочників у парламенті від втрати депутатських мандатів. Мажоритарники такого ризику не мають. До цього часу, сам Разумков перебуває під ризиком втрати депутатського мандату, а тому тут ще будуть ймовірні «війни формальностей» та протидій. 

Та політичні наслідки таких дій Разумкова на поверхні. Якщо Разумков «відколе» від СН 20 нардепів, то формально монобільшість збережеться, але реально її існування припиниться, голосів бракуватиме. А тому ціна залучення голосів інших депутатських груп За майбутнє та Довіра зросте, а, отже, збільшиться вплив на Офіс президента таких неприємних партнерів як Коломойський. Все це буде відбуватись на фоні кристалізації широкої антиЗеленської коаліції", - зазначив Роговик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ