Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дмитро Разумков відвідав Волинський національний університет ім. Лесі Українки

Голова Верховної Ради відвідав Волинський національний університет ім. Лесі Українки. Про це повідомили 21 квітня у пресслужбі Волинської обласної ради.
Фото Волинська облрада
Фото Волинська облрада
Фото Волинська облрада

Під час зустрічі із науковим колективом закладу та студентами, на якій були присутні очільник Парламенту Дмитро Разумков, голова обласної ради Григорій Недопад, а також народні депутати України Вячеслав Рубльов, Ірина Констанкевич та Валерій Стернійчук, обговорили актуальні питання закладу та здобутки викладацького складу вузу.

Зустріч відбулася в рамках робочої поїздки голови Верховної Ради 21 квітня.

Ректор університету Анатолій Цьось представив для гостей 14-томне видання творів Лесі Українки. За словами проректора з навчальної роботи та рекрутації Юрія Громика, викладачі закладу менше як за рік підготували повне академічне зібрання напрацювань письменниці.

"В Україні це 6 спроба підготувати повне зібрання творів Лесі Українки. Попередня спроба датована 1970-ми роками. Те видання називали повним, проте це було умовно, бо воно містило не всі тексти Лесі Українки, частину з них скоротили чи вилучили, зокрема через політичні та ідеологічні міркування", - зазначив Юрій Громик.

Одним із питань, яке озвучив ректор університету перед гостями стосувалося створення студентського кампусу на базі університету.

"Враховуючи потенційні можливості університету та соціальну та безпекову ситуацію в країні, необхідно ставити питання про розроблення державної програми створення студентських кампусів у прикордонних територіях, - зазначив Анатолій Цьось. – Прикладів таких кампусів багато. ВНУ має усі передумови для створення такого кампусу. Є професійні кадри, наукові школи, гарний розвиток гуманітарної, культурно-мистецької, спортивної роботи, результативна співпраця з працедавцями, розгалужена міжнародна робота і, що дуже важливо, земельна ділянка, де можна здійснювати таке будівництво".

Тому ректор просить підтримки в голови Верховної Ради та народних депутатів в підтримці цього проєкту.

Голова обласної ради Григорій Недопад підтримує ідею створення кампусу в закладі та переконаний, що це сприятиме розвитку навчального закладу.

"Нам важливо, аби були створені умови для того, щоб студенти могли брати активну участь в громадському житті області, а в подальшому аби молоді фахівці хотіли лишитися на Волині", - зазначив Григорій Недопад.

Спікер Парламенту Дмитро Разумков високо оцінив здобутки університету та наголосив, що головне завдання для влади – щоб молодь лишалася тут, в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ