Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Дніпро-1» виконує аеророзвідку видобутку бурштину на Рівненщині

Спецпідрозділ МВС «Дніпро-1», який нещодавно ввели в район незаконного видобутку бурштину в Рівненській області, виконує лише функцію аеророзвідки за допомогою коптерів.

Про це Громадському повідомив прес-секретар Національної поліції Ярослав Тракало.

За його словами, інформація про силову протидію представниками «Дніпра-1» щодо видобутку бурштину є перебільшеною.

«Спецпідрозділ виконує аеророзвідку за допомогою коптерів, і передає дані в оперативний штаб», — сказав Тракало. Він зазначив, що зараз в структуру штабу входять близько 150 осіб.

У свою чергу прес-секретар МВС Артем Шевченко додав, що в Олевський район Житомирської області (на кордоні з Рівненською) ввели сили Нацгвардії. Однак вони зараз виконують лише функцію патрулювання і підсилюють органи місцевої Нацполіції.

Нагадаємо, вчора керівник Рівненської Нацполіції Сергій Князєв заявив, що спецпідрозділ «Дніпро-1» ввели в район незаконного видобутку бурштину. Водночас Князевич не конкретизував мети приїзду спецпідрозділу.

Раніше у результаті сутички зі старателями бурштину в Рівненській області семеро правоохоронців потрапили до лікарні з тілесними ушкодженнями. Пізніше МВС оприлюднило відео сутички бурштинокопачів з правоохоронцями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ