Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

До 2030 року 800 мільйонів осіб втратять роботу

На минулому тижні оприлюднили нову доповідь міжнародної консалтингової компанії «McKinsey&Company», яка має назву «Робочі місця – втрачені і знайдені: транзит робочої сили у добу автоматизації». У доповіді розглянуті різні сценарії майбутніх ринків праці.

До 2030 року орієнтовно 800 млн людей залишаться без роботи, прогнозують експерти «McKinsey». У США та Німеччині втрати торкнуться приблизно третини всіх працездатних осіб. Із цих 800 млн половині працівників доведеться освоїти цілком нові професії, оскільки їхні попередні спеціальності зникнуть.

Прийдешні зміни можна порівняти з переходом від аграрної до індустріальної економіки, який США пережили на початку XX століття. Експерти відзначили, що те, наскільки гладко відбудеться цей перехід у майбутньому, багато в чому залежить від коректності рішень, які прийме американський уряд сьогодні.

Щоб уникнути болючих деформацій у суспільстві, будуть потрібні серйозні інтервенції влади у ринок праці для стабілізації базових стандартів життя. За масштабами програму такої підтримки можна порівняти із «Планом Маршалла», вважають експерти «McKinsey&Company», – однієї із трьох провідних консалтингових структур у світі.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ