Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До 20 жовтня всі ЛКП мають провести розмежування територій прибирання і розбити ділянки за класами

До 20 жовтня всі комунальні підприємства Львова мають провести розмежування територій прибирання і розбити ділянки за класами — повідомила в.о. начальника управління ЖКГ ЛМР Марія Желіско.
За її словами, після того, як буде проведено таку роботу, переглянуть штатний розпис працівників ЛКП, бо на сьогодні, як вважає Львівська міськрада, він є „роздутим”. Поряд з тим, як запевнила Марія Желіско, звільнятимуть тільки працівників ЖЕКів, які працюють на керівних посадах і жодним чином ці скорочення не торкнуться прибиральників.
„Зараз у нас немає класифікації територій і, класично, двірник не знає, скільки території він має прибирати і як він має її прибирати. Відповідно, ЛКП неправильно нараховують заробітну плату двірника і не враховують надлишкової території, яку вони прибирають”, — наголосила Марія Желіско. Так, за її словами, один двірник за нормами має мати 2000 метрів квадратних території І категорії (центральна частина міста), 2500 метрів квадратних території ІІ категорії (прицентральні райони) та 3000 метрів квадратних території ІІІ категорії („спальні” райони).
Зарплата двірника становить 375 гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ