Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

До арешту з утриманням на гауптвахті засуджено двох офіцерів 53-ї омбр

Військова прокуратура Південного регіону України відреагувала на ситуацію, що склалася на полігоні «Широкий Лан», де військовослужбовці 53-ї окремої механізованої бригади скаржились на незадовільні соціально-побутові умови. Про це повідомила прес-служба прокуратури.

У повідомленні йдеться, що за втручання військової прокуратури побут бійців в польовому таборі покращився. Зокрема, для них організували миття в лазні, триразове гаряче харчування та ін.

Крім того, були застосовані заходи прокурорського реагування, а саме, складені протоколи про вчинення адміністративних правопорушень за ст. 172-15 КУпАП відносно командирів, які безпосередньо відповідали за переміщення та облаштування особового складу на полігоні.

24 лютого Миколаївський районний суд Миколаївської області після розгляду матеріалів по суті визнав винними у недбалому ставленні до служби начальника штабу – першого заступника командира батальйону 53-ї омбр і заступника командира цього ж батальйону з тилу та призначив їм покарання у виді арешту терміном 5 діб з утриманням на гауптвахті.

На розгляді в суді перебуває ще 8 протоколів про адміністративні правопорушення, вчинені командирами різного рівня  – від батальйонної ланки до заступників командувача оперативного командування «Схід».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ