Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

До дня народження Ліни Костенко у Києві пройде поетичний батл

19 березня о 13:00 у Києві у Національному музеї літератури України відбудеться поетичний захід до дня народження Ліни Костенко. В рамках події пройдуть мистецькі перформанси за участю акторів та музикантів. Також відбудеться поетичний батл на найкраще читання поезії Ліни Костенко. Про це Гал-інфо повідомили організатори заходу.

Зокрема поетичне слова матимуть актори Галина Стефанова та Дмитро Лінартович. Музичне бачення поезії демонструватиме київський музичний гурт «Тобі Здалося».

Також, на вечір завітає науковий співробітник Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка, головний редактор журналу «Всесвіт» Дмитро Дроздовський з доповіддю: «Леви Ліни Костенко».

В межах події, серед глядачів, проводитиметься поетичний батл на краще прочитання поезії.

Всі отримані привітання Ліні Василівні організатори матимуть змогу передати доньці – Оксані Пахльовській.

«Я організовую вечори до дня народження Ліни Василівни вже 5 рік поспіль. Дуже хочеться аби українці знали свою літературу, відчували тонкощі мелодійності української мови і української душі. Мені здається, що саме творчість Ліни Василівни може навчити цієї тендітної любові і світосприйняття. Такий вечір – затишок посеред бурхливої реальності сьогодення, і як подяка за творчість Ліни Василівни. В країні війна з Росією, і ми зобов’язані виховувати в собі любов до прекрасного», - говорить одна із організаторок вечору Тетяна Моцак.

Захід відбудеться за адресою вул. Богдана Хмельницького, 11. Вхід передбачений за квитками у музей.

Для коментарів: 093 652 68 20 Тетяна Моцак

Для акредитації: 097 17 445 17 Юлія Капшученко-Шумейко

Детальніше про подію тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ