Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Дня Незалежності поліція переходить на посилений варіант несення служби

До Дня Незалежності поліція переходить на посилений варіант несення служби. Про це глава Нацполіції заявив сьогодні, 22 серпня, на оперативній нараді під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового, повідомили у Департаменті комунікації Національної поліції України.

Учасники наради розглянули плани відомства щодо забезпечення публічної безпеки і порядку в рамках проведення загальнодержавного свята.

За словами Сергія Князєва, з нагоди відзначення 27-ї річниці незалежності України у столиці відбудеться низка святкових заходів. Зокрема, від сьогодні і до 26 серпня функціонуватиме виставка військової техніки на Михайлівській площі у Києві. У День незалежності заходи розпочнуться з 08.30 і пройдуть у центральній частині столиці.

Сергій Князєв зазначив, що з сьогоднішнього дня – 22 серпня – органи та підрозділи Національної поліції переведені на посилений варіант несення служби. Охорону публічного порядку і безпеки громадян у День незалежності на території Києва забезпечуватимуть різні підрозділи поліції.

На вулицях працюватимуть патрульні екіпажі, кінна поліція, а також підрозділи превентивної комунікації – так звана «поліція діалогу». До несення служби на вулицях разом з поліцейськими залучатимуть військовослужбовців Національної гвардії України.

Глава Нацполіції повідомив, що задля безпеки учасників святкових заходів у столиці буде частково обмежено рух автотранспорту. Проте поліцейські забезпечать безперебійну роботу транспорту, а також посилять безпеку на станціях метрополітену.

«Забезпечуємо безперебійний рух транспорту, рух населення. Посилили наряди у метро, а також у місцях скупчення населення, на зупинках, входах – виходах з логістичних центрів, а також присутність поліції охорони в торгових закладах, місцях масового перебування громадян», – зазначив Сергій Князєв, додавши, що правоохоронці забезпечать супровід транспорту, яким пересуватимуться організовані групи учасників заходів.

Глава Нацполіції запевнив громадян, що вони можуть почуватися у безпеці, відзначаючи День незалежності. Водночас він закликав із розумінням поставитися до роботи поліцейських на фільтраційних пунктах, оскільки такі заходи мають на меті забезпечити безпеку всіх учасників урочистостей.

«Киянам та гостям можу порекомендувати почувати себе у безпеці, бути вільними, але не забувати, що поряд з ними також люди. Будьте чемними один до одного, а поліція буде вести себе відповідно. Фільтраційні заходи біля стадіонів, концертних майданчиків – це звичайна поліцейська робота», – підкреслив Сергій Князєв.

Нагадаємо, раніше заступник глави Нацполіції Олександр Фацевич повідомив, що в урочистостях з нагоди Дня незалежності візьмуть участь близько 700 тисяч громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ