Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

До кінця 2017 року Укрзалізниця запустить поїзд сполученням "Одеса – Кишинів"

До кінця 2017 року ПАТ «Укрзалізниця» спільно з залізницями Молдови запустить поїзд Одеса – Кишинів. Про це повідомив в.о. голови правління товариства Євген Кравцов у ході брифінгу 12 вересня. Він розповів, що Укрзалізниця розвиватиме внутрішні та міжнародні маршрути для перевезення пасажирів і призначатиме нові поїзди, передає прес-служба ПАТ «Укрзалізниця».

Як зазначив Євген Кравцов, залізниці Молдови вже підготували рухомий склад для цього маршруту, оновили вагони.

«Ми спостерігаємо пожвавлення перевезень у міжнародному сполученні і будемо розвивати його. Наразі працюємо над новим безпересадковим  маршрутом Мукачеве-Будапешт , розвиватиме напрямок Ковель-Хелм при зростанню пасажиропотоку. Наступного року запустимо поїзд в напрямку Румунії», – розповів в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця».

У пріоритеті, за словами Євгена Кравцова, також розвиток маршрутів внутрішніх пасажирських перевезень, щоб охопити більшість населених пунктів та зробити зручними пересадкові вузли-станції. «Наша мета – з’єднати обласні центри, такі як Черкаси, Чернігів, покращити сполучення з Житомиром, розвивати маршрути зі Львова. У перспективі буде запроваджено маршрути Ужгород – Лисичанськ, Івано-Франківськ – Костянтинівка – це дозволить надійно сполучити Донбас із центральними та східними регіонами країни. Значно вдосконалимо сполучення Наддніпрянщини: Дніпро та Запоріжжя отримають нове якісне сполучення. Загалом ми надамо українцям значно більше можливостей подорожувати країною, пізнавати її», – зазначив Євген Кравцов.

В.о. голови правління також наголосив, що посилено контроль за дотриманням графіка руху пасажирських поїздів. «Сьогодні 97% поїздів прибувають вчасно, і це один із найкращих показників дотримання графіка руху в Європі. Для нас важливо зберегти статус надійного національного перевізника та довіру користувачів послуг», – наголосив Євген Кравцов.

Раніше повідомлялося, що завдяки здешевленню квитків на поїзд №67/68 Київ – Варшава попит зріс майже вдвічі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ