Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

До кінця травня у Львові розпочне роботу “зелена кімната”

Головна спеціалістка департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Горун повідомила Гал-інфо, що до кінця травня у Львові запрацює кризова кімната для дітей.
Фото: Олена Ляхович

У львівському “ОХМАТДИТі” цього місяця відкриють першу кризову кімнату, дружню до дитини. Проєкт реалізує «Благодійний фонд “Butterfly” за підтримки департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації в межах безповоротної фінансової допомоги ГО Центр “Жіночі перспективи” за фінансової підтримки Фундації “Інститут відкритого суспільства”.

Відкриття кімнати планувалося ще у березні, проте через карантин це зробити не вдалося.

“До кінця травня плануємо відкрити кімнату. Вона вже практично готова”, - зазначила Наталія Горун.

Кризова кімната, дружня до дитини, або “зелена кімната” - це методика, за якою проводиться опитування дітей, які постраждали від насильства, або вчинили злочин.

“Суть кімнати у тому, що вона поділена на 2 зони: робочу і терапевтичну. У одній перебуває психолог, у якого у вусі навушник, і дитина, а в іншій, що знаходиться за склом, — правоохоронні органи, представники центрів соціальних служб, служб у справах дітей, усі, хто дотичний до справи цієї дитини. Психологу через навушник надиктовують запитання, він їх формує безпечним для дитини чином, і так відбувається опитування. У кімнаті також ведеться відеонагляд. Усе це робиться для того, щоб не травмувати дитину кілька разів і максимально дізнатися інформацію”, - пояснила Наталія Горун.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ