Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

До Львова завітала італійська делегація отців-францисканців

Отці-францисканці, волонтери та журналісти з Італії завітали до Львова з гуманітарною допомогою та передали пасхальні вітання від Папи Римського.

Фото: ЛМР

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з гостями. 

«Папа Франциск казав передати вітання з Пасхою разом з вітальною листівкою та розарієм. Папа сказав: «Скажіть, що Бог не жорстокий. Він дуже турботливий. Це людина стає жорстокою, коли думає, що вона бог», — сказав отець Енцо Фортунато, чернець-францисканець з монастиря Сакро-Конвенто в Ассизі. 

Протягом 2022 року отець кілька разів приїздив до України, зокрема до Львова і Києва, в межах гуманітарних ініціатив організації Cooperativa Auxilium — доставки до України ліків, харчових продуктів, одягу і ковдр.

Фото: ЛМР

«Ми не випадково приїхали саме до Львова. Ваше місто у серці Спільноти Святого Егідія. Дякую вам і вашому місту. Дякую за презентацію будівництва системи UNBROKEN. Це система, в центрі якої є людина, починаючи від тих, хто слабший і вразливіший. І я думаю, що це приклад мудрої адміністрації», сказав Адріaно Ріккуччі, віцепрезидент Спільноти Святого Егідія та національний координатор в Італії.

За його словами, спільнота Святого Егідія вже надала допомогу Львову та області на понад три млн євро. А зараз допомагають у відкритті й облаштуванні маріупольського хабу.

«Сьогодні ми також відвідали вашу лікарню і були дуже вражені тією турботою, яку вкладають медики, дбаючи про хворих. Особисто я був дуже вражений, що лікарня співпрацює з лікарнею Папи Франциска», — відзначив Анджело Кьораццо, засновник організації Cooperativa Auxilium, яка збирала кошти на гуманітарну допомогу для України та доставляла її, а також забезпечувала в Італії біженців з України житлом.

Фото: ЛМР

Він додав, що до допомоги центру також долучилась Національна збірна Італії з футболу, яка восени проведе матч з Україною. На прохання збірної Анджело передав іменну футбольну футболку для Андрія Садового та запросив його відвідати матч, який, сподівається, відбудеться уже за мирного часу

Міський голова Львова Андрій Садовий подякував італійцям за велику підтримку, за слова підбадьорення від Папи, та наголосив, що їхня допомога та їх досвід дуже потрібні Львову.

«UNBROKEN — це справа мого життя. Поранених є багато, і ця кількість, на жаль, зростає щодня. Тому різний досвід, різна допомога для нас дуже важливі. Зараз ми плануємо розвивати напрямок Unbroken-спорт, бо є дуже багато поранених хлопців, які займаються спортом. А для цього потрібно будувати цілу інфраструктуру. Чи розвивати Unbroken-мистецтво, бо воно психологічно допомагає. Якщо зможете долучитися до якоїсь частини цього великого проєкту, то будемо вам вдячні», наголосив він.



 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ