Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До отруєння Навального причетна ФСБ

Нове спільне розслідування, здійснене групою Bellingcat та кількома засобами інформації, дійшло висновків, що нещодавнє отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального було здійснене Федеральною службою безпеки (ФСБ) Росії.
Імовірні співробітники ФСБ, що супроводжували Навального в Томську

Журналісти-розслідувачі з Bellingcat та російськомовного сайту Insider у співпраці з німецьким журналом Der Spiegel та американським медіаресурсом CNN, посилаючись на «об’ємні докази у вигляді телекомунікаційних даних та даних про подорожі», стверджують, що отруєння критика Кремля готувалося щонайменше з початку 2017 року, - передає Радіо Свобода.

«З початку 2017 року до серпня 2020 року оперативні працівники таємного підрозділу ФСБ, що спеціалізується на роботі з отруйними речовинами, стежили за Навальним під час його поїздок по Росії, пролетіли поруч із ним у понад 30 поїздках і, мабуть, здійснили щонайменше дві спроби отруїти його до спецоперації в місті Томськ», – йдеться у заяві групи 14 грудня.

Зараз Навальний перебуває в Німеччині, де відновлюється після отруєння нервово-паралітичною речовиною класу «Новачок».

Навальний наполягає, що наказ про отруєння віддав особисто президент Росії Володимир Путін. Кремль заперечує свою причетність.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, агенти російської держбезпеки намагалися повторно отруїти опозиціонера Олексія Навального перед його відльотом до Берліна. Статтю з таким твердженням опублікувала британська газета The Times з посиланням на анонімні джерела в розвідці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ