Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

В акції про нібито "геноцид поляків" брали участь наркомани і школярі

Начальник Головного управління Нацполіції у Львівській області Валерій Середа повідомив, що у сьогоднішній, 29 березня, провокативній акції з перекриття дороги на Львівщині брали участь учні загальноосвітніх шкіл Львова. Про це він заявив на брифінгу у Львівській ОДА, передає кореспондент Гал-інфо.
Начальник Головного управління Нацполіції у Львівській області Валерій Середа. Фото: Сергій Бобра, Гал-інфо.

Нагадаємо, що сьогодні, 29 березня, у Львівській області в селі Гряда, що на трасі Львів - Рава-Руська, група із 150 осіб намагалася вчинити провокацію, перекривши дорогу із плакатами на польській мові про якийсь геноцид поляків в Україні.

Він зазначив, що учасники провокації мали плакати з вимогою «Припинити геноцид поляків в Україні».

«Скажу відверто, поляків я серед учасників заходу не бачив. Там були наші клієнти, які схильні до вживання наркотиків і діти-школярі зі шкіл Львова. Тепер ми проводимо документування і спільно з Львівською ОДА будуть вжиті заходи до керівників навчальних закладів з приводу того, що діти роблять в полі та на дорозі в навчальний час», - наголосив Валерій Середа.

Валерій Середа наголосив, що учасники акції мали отримати по 200 грн, але в результаті до них дійшло лише 100-50 грн.

«Зібрали контингент, інакше не можу їх назвати, бо свідомих людей там не було. У них була писана інструкція, як діяти і як розставляти людей на місцевості. Спершу вони ходили по пішохідному переходу. Ми не втручалися, бо це не є правопорушення. Коли вже були виставлені плакати провокаційного характеру і почали витягувати шини, щоб палити на дорозі, тоді мали підставу діяти», - розповів він.

За його словами, усього в провокації було задіяно близько 150 чоловік.

«Цей масив людей треба опрацювати і допитати. Коли почалося затримання хтось почав втікати, тому багатьох затримували вже у полі та лісі», - розповів Середа.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у ніч на 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв внаслідок вибуху немає.

Також, як повідомляло Гал-інфо, сьогодні, 29 березня, у Львівській області в селі Гряда, що на трасі Львів - Рава-Руська, невідомі спробували перекрити дорогу. Люди з плакатами польською мовою перегородили рух на міжнародній трасі і запалили димові шашки.

Нагадаємо, що 12 березня, поліція Львівської області біля міста Мостиська затримала групу осіб, які мали намір перекрити дорогу на прикордонне містечко Шегині та провести мітинг на підтримку поляків в Україні.

Тоді повідомлялось, що було затримано 50 осіб. Організаторів учасники не назвали. Як розповідали ті, кого затримали - всі з Львівської області, кожен отримав гроші за участь в такій акції. Називалась сума 50 гривень.

Однак офіційна поліцейська версія  невдалого перекриття дорого 12 березня була така. Поліція Львівської області біля міста Мостиська дійсно зупинила автобус, в середині салону якого було 35 осіб, і вони мали при собі якісь плакати. Затримання людей, які були в автобусі - не було. Автобус зупинили, і на водія склали адміністративний протокол за ч.1 ст. 121 КУпАП – порушення правил дорожнього руху.

Натомість експерти схиляються до того, що 12 березня була спроба провокації з боку російських спецслужб, які мають намір розпалити етнічний конфлікт  в українських регіонах, які межують із Польщею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ